Natuurlijk interesse

Wouter Woestenborghs is ingenieur en heeft vanuit die invalshoek ook een gezonde interesse in alles wat hij in de natuur aantreft. Als tegengewicht voor zijn job waarin wetenschappelijke analyse en techniek zijn brein voortdurend testen, heeft hij nood aan wat hij zelf zijn ‘trage sector’ noemt. Hij houdt een groentetuin en dieren voor eigen consumptie. 

Daaruit volgde zijn interesse in producten uit de natuur, van vroeger en nu. Honing, worsten, ham, gefermenteerde groenten en wijn.

Het fascineert hem dermate dat hij alles ook zelf onder de knie wil krijgen. De waardevolle tijd tussen de bijen of langs de druivenranken, helpen hem ontspannen. Maar ook daar werkt zijn brein onophoudelijk en ziet hij nieuwe mogelijkheden. Dat levert het Hof der Deugden (h)eerlijke en natuurlijke producten op, 100% lokaal. Daarbij is zijn ambitie om producten te maken die andere mensen laten genieten.

 

Met dank aan Churchill 

Toen Wouter en zijn vrouw Karolien hun perceel vonden aan de rand van het Heidebos, was nagenoeg het eerste wat ze deden, fruitbomen aanplanten. Ze waren erop gebrand een zo natuurlijk mogelijke tuin aan te leggen die hen kon voorzien van heerlijke vruchten en groenten. Voor een mooie oogst is het beter dat fruitbomen bevrucht worden door bijen. Maar dé trigger kwam er naar aanleiding van een bezoek van Wouter en Karolien aan het Verenigd Koninkrijk. De georganiseerde busreis bracht hen door verschillende tuinen in Kent, waaronder die van Sir Winston Churchill in Chartwell. De betoverende bedrijvigheid van de bijen werkt er rustgevend en geeft ook duidelijk een meerwaarde aan de tuin.

Behalve een passie voor sigaren, deelt Wouter sindsdien ook een passie voor bijen. In de veertien kasten in zijn tuin gonst het van activiteit en daar plukt het Hof der Deugden letterlijk en figuurlijk de vruchten van.