MADU - Ode aan de natuur

 

Misschien wel de oudste drank ter wereld. Mede of honingwijn is een gefermenteerde honingdrank en kent een lange traditie. Bij de Vikingen was het heel populair, maar lang daarvoor dronken ze het al in het oude China. Gefascineerd door het fermentatieproces, besloot Wouter om zijn honing ook in alcohol om te zetten. Bij wijze van experiment met batches die een te grote korrel in zich droegen of een schuimkraag hadden door het vele roeren, groeide het al snel uit tot een nieuwe passie.

 

De basis van mede is honing en die zorgt voor de zoete ondertoon. Eerder dan bier of wijn, hoort het thuis in het rijtje van degustatiedranken als porto of amaretto. Bij mede proef je ook daadwerkelijk de natuur in je glas. En dat mag je letterlijk nemen, want er komt geen enkel additief zoals een kleurstof of smaakmaker aan te pas. Enkel wat citroen of citroenzuur voor de broodnodige zuren. Puur natuur dus!

 

We gaven onze reeks honingwijnen de naam MADU. Behalve dat het goed klinkt, betekent het in het Tamil (de taal van de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu) ook letterlijk ‘honing’ of ‘liefje’. Dat vernam Wouter van een vriend uit India, lang heeft hij daarna niet meer getwijfeld over de naam.